Общият брой на свободните места след трето класиране в столичните

...
Общият брой на свободните места след трето класиране в столичните
Коментари Харесай

И след третото класиране има свободни места в столични гимназии

Общият брой на свободните места след трето класиране в столичните гимназии е 1001, като 980 от тях са за паралелки без квоти. Освен тях места има за 13 девойки и 8 момчета.

Свободни места останаха даже в част от най-търсените учебни заведения като Софийската математическа и Втора Английска гимназия. За съпоставяне - в Пловдив незаети останаха 604 места.

Четвъртото класиране е последният късмет за бъдещите осмокласници да попаднат в учебното заведение, за което мечтаят. А до него се стига поради липса на задоволително точки за бал или поради настойчиво придържане към определеното място.

Именно по тези аргументи Диана записва сина си във Втора Английска гимназия.

„ На първо класиране бяхме признати, само че математика и география. Не ни доближи една точка, с цел да влезем. А на второ бяхме признати в ТУЕС – компютърни мрежи “, споделя Диана.

Поели риска да изчакат четвъртото класиране.

Според заместник-директора на Втора британска езикова гимназия съществуването на свободни места се изяснява с избора на учениците да запишат в други учебни заведения.

„ Вероятно се касае за възпитаници, които наред с кандидатстването си в общински и държавни учебни заведения, са кандидатствали и в частни езикови учебни заведения или в Американския лицей, и са предпочели да се запишат там “, изясни Веселина Иванова.

Попълването на незаетите места в паралелките след трети стадий на класиране се реализира в съответните приемащи учебни заведения в период до 10.09.2020 година в това число.

След третия стадий на класиране в София са закрити 11 паралелки - 9 професионални и 2 профилирани. Причината-малък и непълен брой възпитаници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР