Общият брой на сървърите, на които се хостват измамни уебсайтове,

...
Общият брой на сървърите, на които се хостват измамни уебсайтове,
Коментари Харесай

Броят на сървърите, хостващи измамни уебсайтове е нараснал със 65% в световен мащаб за 1 година

Общият брой на сървърите, на които се хостват лъжливи уеб страници, в това число такива, употребявани за фишинг офанзиви се е нараснал с 65% в международен мащаб през годината. Към началото на октомври 2023 година техният брой е достигнал малко над 93 хиляди. Тези данни, както оповестява съветското издание „ Комерсант “ са дадени от изследователския институт „ Интеграл “ – проучвателен институт на съветското Министерство на цифровите технологии.

Става дума за сървъри, на които се разполагат запаси, маскирани като банки, лотарийни игри, огромни компании и така нататък за машинация. Според оценките на „ Интеграл “ такива сървъри са ситуирани в 76 страни, до момента в който година по-рано те са били 82.

Канада е водач по брой на злонамерените запаси, хоствани на сървъри в страната: през тази година техният брой е скочил с 56% до 24,7 хиляди. На второ място в този лист е Холандия, където броят на злонамерените сървъри се е покачил със 160% през годината, достигайки 22,5 хиляди. Съединени американски щати допълват челната тройка с 15,4 хиляди фишинг запаси и нарастване от 80% на годишна база. Русия е на четвърто място с 9,5 хиляди сървъра с лъжливи запаси и годишен растеж от 14%. На пето място е Обединеното кралство с 4,3 хиляди уеб страницата и годишно нарастване от 7%.

През тази година в зоната на домейна.com ще бъдат ситуирани 23,5 хиляди зловредни запаси спрямо 10,8 хиляди през предходната. Следва зоната.ru, където броят на фишинг уеб страниците се е нараснал от 9 на 17,1 хиляди. Малко над 12 хиляди злонамерени сървъра се намират в зоната.top по отношение на 4,9 хиляди година по-рано.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР