Европейският ни шампион по бокс Рами Киуан беше отличен за

...
Европейският ни шампион по бокс Рами Киуан беше отличен за
Коментари Харесай

Рами Киуан беше избран за боксьор №1 на европейското първенство в Сърбия

Европейският ни първенец по бокс Рами Киуан беше отличен за най-хубав играч по време на шампионата на Стария континент в Белград, Сърбия, което приключи през вчерашния ден.

Българският национал победи в категория до 75 кг при мъжете, откакто реализира четири следващи победи, а във финалния дуел показва воля и темперамент, с цел да надиграе с 4:3 съдийски гласа руснака Джамбулат Бижамов.

" Това бе една от трите цели, които съм си сложил – да стана европейски, международен и олимпийски първенец. Първата я изпълних, остават още две. Мачовете ми по принцип протичат много по-леко, само че на този край трябваше да се преборя със зъби и нокти за успеха. Видя се, че и лицето ми пострада много, само че значим е крайният резултат. Всички сме удовлетворени и се веселя, че излъчихме европейски първенец и при мъжете. След 8 съветски финала и 8 техни победи имах възприятието, че няма да ми дадат успеха. Даже съм сюрпризиран, че ми дадоха късмет да се боря за нея. След първия рунд бях отчаян, само че знаех, че има още какво да покажа и се концентрирах върху това. Радо (Росенов) и Хавиер (Ибаниес) също се постараха доста, само че не им дадоха късмет преди мен. Затова знаех, че би трябвало да направя още повече, с цел да печеля ", съобщи Киуан след спечелването на златния орден.

За Рами триумфът на европейското състезание в Сърбия беше втори огромен триумф от началото на календарната година, откакто през март той заслужи и квота за Олимпийските игри в Париж при 71-килограмовите.

" Смятам, че съм едно от водещите имена в категория до 71 кг. Направих сериозна поръчка за олимпийското злато. След седмица започваме усилена подготовка за Париж, фокусът към този момент отива напълно натам и изчистване на детайлите ", добави Рами Киуан.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР