Общинският съветник Йордан Грижов от състава на Общински съвет -

...
Общинският съветник Йордан Грижов от състава на Общински съвет -
Коментари Харесай

Представител на Общински съвет - Плевен участва в работна среща в Брюксел

Общинският консултант Йордан Грижов от състава на Общински съвет - Плевен, е на работно посещаване в Брюксел за присъединяване в среща по проблемите на районното развиване и локалните общности. Посещението му е в качеството на представител на локалната власт в европейската мрежа от определени на локално ниво политици по плана „ Изграждаме Европа с представители на локалното самоуправление “. В срещата вземат участие представители на общини от цяла България - кметове и представители на общински препоръки по места.

„ Като локални политици планът ни дава опция да работим дружно и да разпространяваме информация по всички тематики, свързани с работата на Европейски Съюз. Една от тематиките, обсъждани на срещата в Брюксел, е за нуждата от продължение процеса на действителна децентрализация в интерес на разширение пълномощията и ресурсите за локалното самоуправление в България “, показа Йордан Грижов.



Със свое решение от м. февруари тази година, Общински съвет - Плевен дефинира Йордан Грижов - общински консултант и ръководител на Постоянна комисия по " Младежки действия, спорт и туризъм ", за представител на локалната власт в европейската мрежа. Задачата на определените на локално ниво политици от цялата страна е възстановяване на връзката по въпросите на Европейски Съюз посредством партньорство сред европейските структури и структурите на локалното самоуправление.

Проектът „ Изграждаме Европа с представители на локалното самоуправление “ се извършва в тясно съдействие с Европейския парламент иЕвропейската мрежа на районните и локалните съветници по въпросите на ЕСна Комитета на районите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР