Общинският съветник от град Септември Лазар Влайков обжалва наложената му

...
Общинският съветник от град Септември Лазар Влайков обжалва наложената му
Коментари Харесай

Съветникът Лазар Влайков обжалва присъдата си за смъртта на ресторантьор

Общинският консултант от град Септември Лазар Влайков апелира наложената му присъда от три години и четири месеца отнемане от независимост за гибелта на ресторантьора от село Виноградец Наско Тонкев. Той бе прострелян с персоналното оръжие на Влайков на 31 август предходната година и почина на място.
Първото съвещание в Окръжния съд е през днешния ден от 10,15 часа. Двама съдии ще прегледат още веднъж проблема – ръководител е Ивета Парпулова, а докладчик - Веселин Петричев, излиза наяве от известие на уеб страницата на ведомството.
Лазар Влайков е упрекнат, че е държал револвер „ Глок 21 “ и 45 патрона за него, без да е взел нужните ограничения за сигурност. Затова оръжието е попаднало в ръцете на 6-годишно дете и е прострелян смъртоносно човек – 47-годишният Наско Тонкев.
На 30 май тази година състав на Районния съд в Пазарджик с ръководител Стела Михайлова наложи на съветника дейно наказване от три години и четири месеца при първичен общ режим, както и да заплати разноските по процеса в размер на 7000 лв..
Делото протече по съкратеното разследване и изненадващо завърши единствено с едно съвещание. Влайков призна виновността си, не бяха разпитвани очевидци, нито бяха четени показанията им. Така поисканата от прокурор Светозар Чераджийски присъда от шест години бе редуцирана с една трета до четири години. Магистратите дефинираха пет години, а след намаляването присъдата остана три години и четири месеца.
Трагедията се разигра на 31 август 2017 година, когато фамилията на Влайков било поканено да чества рожден ден на 6-годишно момче, наследник на негов другар. Гостите се събрали в заведение в село Виноградец, благосъстоятелност на Наско Тонкев. Съветникът отишъл с новия си револвер. В разгара на празненството други посетители стреляли с газово оръжие. Влайков решил да се похвали с револвера си. Заредил го и гръмнал във въздуха, след това почнал да го демонстрира на други посетители, които също стреляли с него. Повикал Тонкев, с цел да му покаже оръжието. Ресторантьорът също създал няколко изстрела във въздуха.
Тогава 6-годишният рожденик също показал интерес към револвера. Неизвестно по какъв начин той се озовал в ръцете на момчето, което произвело изстрел и улучило Тонкев.
Куршумът попаднал в горната лява мишница на ресторантьора, който станал от пейката, паднал по тил и умрял. Според осъществената съдебно-медицинска експертиза повода за гибелта са вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата.
Разразилият се след нещастието скандал принуди Влайков да подаде оставка като ръководител на Общинския съвет. Беше изключен и от редиците на ГЕРБ с решение на националното управление на партията. Запази обаче мястото си като консултант в градския парламент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР