Общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев излезе с две алтернативни

...
Общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев излезе с две алтернативни
Коментари Харесай

ГЕРБ в СОС: Кметът да поиска бюджет от Асен Василев

Общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев излезе с две различни оферти към кмета Васил Терзиев, с цел да реши казуса с разплащането на плановете за ВиК инфраструктура при към момента неработещия Столичен общински съвет.

Чрез обява в обществената мрежа Георгиев, който бе ръководител на СОС в предишния мандат, предлага решения, които са прилагани десетки пъти в предишното.

" Ясно е, че по сметките на общината има пари, само че с цел да се пренасочат, би трябвало решение на общинския съвет. Който съвет не работи поради ината на ПП-ДБ-СС, които нямат и не могат да намерят болшинство ", прецизира Георги Георгиев.

Ето какво предлага общинският консултант:

" Със заповед на кмета за корекции в бюджета да се трансферират средства и по-късно с решение на общинския съвет да бъде утвърдена тази промяна. Така кметът ще може да заплати до Нова година и ние ще одобрим корекциите откакто съветът стартира работа. Това е законосъобразното решение и сме го правили доста пъти за разнообразни планове.

Другият вид е страната да обезпечи оборотно финансиране по специфичния ред за европейски планове, изпълнявани от общините - както нееднократно е правено. Министерството на финансите и ръководещия орган на съответната стратегия имат основна роля и всички пълномощия това да стане за няколко дни ".

Според него тези оферти са изцяло постижими и вероятни при неработещ поради ината на спечелилите изборите ПП-ДБ-СС. " И още един съвет - отново неизискван, само че нали работя консултант - не използвайте огромните инфраструктурни планове за политическо изнудване. София се нуждае от декларирано политическо водачество, с блъфове няма да стане ", безапелационен е Георгиев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР