Общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев внесе доклад в

...
Общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев внесе доклад в
Коментари Харесай

Официално внесоха предложението за улица на името на Милен Цветков

Общинският консултант от “Демократична България” Симеон Ставрев внесе отчет в Столичния общински съвет за преименуването на улица “549” на “Милен Цветков”.
Предложението е по концепция на сътрудниците на Цветков от ТВ1, където се намира офисът на малкия екран в регион “Подуяне”. Те изготвиха подписка, която е приложена към отчета.
“Смятам, че тяхното предлагането заслужава да бъде подкрепено, тъй като Милен Цветков е оставил ярка диря в публичния живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е минал в малките екрани и радиа, които се намират на територията на София. Той беше мощно разпознаваема и доста добре призната персона в столицата”, споделя в претекстовете си Ставрев.
На 19 април 2022 година се навършват две години от гибелта на известния публицист. Той си отиде от този свят единствено на 53 години, откакто колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище.
В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на „ По света и у нас “ по Българска национална телевизия, кореспондент и водещ в няколко излъчвания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването „ Здравей, България “, „ 60 минути с Милен Цветков “, новините в „ Календар “, „ Часът на Милен Цветков “. Той беше водещ и на предаването „ Нищо персонално “ по радио „ Експрес “.
От март 2020 година до гибелта си води предаването „ Алтернативата “ по ТВ1.
Улица „ 549” се намира в регион Подуяне. Разделена е на две елементи, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „ Владимир Вазов “. Тя е относително къса и стартира от бул. „ Владимир Вазов”, директно против стадион „ Георги Аспарухов “, движи се паралелно на Перловска река, пресича ул. „ Резбарска “ и приключва преди Малашевски гробища. Предстои строителството и на метростанция наоколо до нея.
Втората част, която се намира на юг от бул. „ Владимир Вазов “ и на изток от стадион „ Георги Аспарухов “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР