Общинският съвет във Варна ще заседава днес и в петък

...
Общинският съвет във Варна ще заседава днес и в петък
Коментари Харесай

Общински съвет във Варна с двудневна сесия

Общинският съвет във Варна ще заседава през днешния ден и в петък поради обемен дневен ред, включващ 18 точки.

Съветниците ще решат дали да одобрят предлагането на кмета Иван Портних 15 август - празник на Варна и Успение на Пресвета Богородица, още веднъж да бъде почивен ден за варненци.

Сред точките в дневния ред е приемане на обновена план-сметка „ Чистота “ за 2018 година Макрорамката ще бъде повишена с 2,3 млн. лв., като с 1,2 млн. лв. повече ще разполага общината за разчистване на булеварди, улици и други места за публично прилагане.

Друг финансов въпрос, който локалните депутати ще обсъдят, е предлагането за разпределяне на средства от общинския бюджет за ремонтни действия на храм „ Свети цар Борис Михаил “ и джамията в кв. „ Аспарухово “. Предвижда се ремонт и на Семеен кодекс „ Локомотив “, като на днешното съвещание Общинският съвет ще реши дали да утвърди препоръчаните вложения в комплекса.

Съветниците ще би трябвало да дадат своя избор и за изработването на ПУП-ПРЗ на Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Боровец – север “. Строителната възбрана в „ Зеленика “ и отпадането й за част от територията на селищното образувание също ще бъдат измежду тематиките на днешното съвещание.

В дневния ред попадат и зарядните станции за електроавтомобили, които ще влязат в новата „ синя зона “ на Варна. Съветниците ще решат дали да се даде право на безплатно слагане на станции върху общински парцели в интерес на Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “.

Отпускането на еднократни помощи на обществено слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също ще бъде подложено на гласоподаване на сесията на Общинския съвет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР