Общинският съвет във Варна отхвърли предложението за референдум за Морската

...
Общинският съвет във Варна отхвърли предложението за референдум за Морската
Коментари Харесай

ОС във Варна отхвърли предложението за референдум за Морската градина и Крайбрежната алея в града

Общинският съвет във Варна отхвърли предлагането за референдум за Морската градина и Крайбрежната алея в града. Искането, импортирано през 2013 година, беше за допитване по отношение на границите на двата обекта и тяхното застрояване. 

След гласуването ръководителят на инициативния комитет Юлиян Чолаков заяви, че правосъдната сага ще продължи.Следва Бойко Борисов, следва и основният прокурор. Те са сезирани към този момент. На общинските съветници авансово им е обяснено доста ясно, че се приготвя осъществяването на закононарушение и това закононарушение доскоро беше осъществено.Ще апелираме това решение на Общинския съвет. Тази процедура може да продължи много дълго, може би това е и задачата.

От своя страна ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов отговори на въпроса дали с това решение съветниците не стават съпротива на жителите.Целта не е била да се противопоставяме на инициативния комитет, или на който и да било жител. Нашата работа е преди всичко да следваме наредбите на закона. Предложението за производство на референдум не отговаряше на условията на закона, заради което беше отхвърлено.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР