Общинският съвет в Пловдив ще гласува намаляване на цените на

...
Общинският съвет в Пловдив ще гласува намаляване на цените на
Коментари Харесай

Намаляват цените на преференциалните карти за градския транспорт в Пловдив

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава понижаване на цените на преференциалните карти за пътешестване в всеобщия градския превоз за учащи и пенсионери. Предложението е на ОКТ след изработен разбор за цените не транспортните документи.
Прочетете още
Намалението за възпитаници ще е два лв., а 1 лев за пенсионери на едномесечната карта. Досега картите и за двете групи костваха 16 лева, а с приемането на наредбата те ще станат надлежно 14 и 15 лев.

Промяна ще има и за тримесечните карти, като сега те са по 48 лв.. Намалението при възпитаници ще е 6 лв., а за пенсионери – 3 лв.. Картата за всички линии за 6 месеца от 96 лв. ще бъде понижена за учащите до 84 лв., а за възрастните пловдивчани – 90 лв..

9-месечната карта от 144 лв. надлежно на 126 и 135 лв., а годишните от 192 лв. на 168 и 180 лв..

Промяната ще влезе в действие от 1 април, защото в случай че бъде въведена със задна дата, то превозвачите ще би трябвало да връщат пари на 25 000 души, които си вадят подобен вид карти.

От февруари бе признато възпитаници от 7 до 10 години да пътуват гратис, откакто държавното управление предоставиха средства за поемането на пътуването на децата.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР