Общинският съвет в Пловдив ще гласува даването на мандат на

...
Общинският съвет в Пловдив ще гласува даването на мандат на
Коментари Харесай

Местният парламент решава дали да даде мандат на Зико за нов 50-милионен заем

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава даването на мандат на кмета Здравко Димитров за договаряния за тегленето на нов 50-милионен заем. Намерението бе входирано в ексклузивен порядък, като то касае спортната инфраструктура – двата стадиона, басейн „ Младост” и спортния диспансер до него. В претекстовете е записано, че без външно финансиране, Община Пловдив не може да приключи тези обекти.

Разпределени по пера те включват довършването на двата стадиона на „ Локомотив “ и „ Христо Ботев “ с по 12 млн. лева с Данък добавена стойност, включително и за козирката на втория, създаване на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лева и реорганизация, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина - 6 млн. лева

Общинарите ще решат дали и да удостоят каратиста Валери Димитров със званието „ Почетен жител на Пловдив”, откакто той завоюва 20 трофеи в своята кариера.

Друго предложение касае организацията за помощ на украински бежанци – даването на общински структури за настаняването им, както и издръжката.

Общинският съвет ще преглежда и смяната на 14 ПУП-а на частни вложители. Причината за това е, че има прелиминарен план на Общ устройствена проект на ЕСУТ, заради което измяната в подробните устройствени проекти става през Общинския съвет.

Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР