Общинският съвет в Габрово прие разчет за приходи и разходи

...
Общинският съвет в Габрово прие разчет за приходи и разходи
Коментари Харесай

Общинският съвет в Габрово прие финансов отчет за 2023 г.

Общинският съвет в Габрово одобри план за доходи и разноски на Общината за 2023 година, който е създаден в сходство с единната бюджетна подредба в размер на 77 009 815 лева Разчетът ще бъде финансова рамка на общинската администрация до приемане на държавен бюджет за актуалната година.

Това оповестиха на уеб страницата си от Общината. Инвестиционната стратегия за тази година ще бъде в размер 10 127 496 лева . През 2023 година следва да бъде приключено водоснабдяването на селата, ситуирани северно от пътя Габрово-Севлиево.

Намеренията на администрацията са да бъдат приключени още благоустройствените действия на междублоковото пространство при улици " Македония ", " Чардафон " и река Синкевица, и ул. " Райчо Каролев ", като и тези в междублоковите пространства на ул. " Н. Балканеца ". 

След съглашение на Министерството на районното развиване и благоустройството е планувана реорганизация на тръбопровод и канализация ул. " Златна равнища " и ул. " Зелена морава ".

Предвидени са още поправки на ул. " Никола Войновски " № 274 -326 и ул. " Малина ", на сектори от тротоари в село Драгановци и село Янковци и спешно подсилване на републикански път II-44 на км 29+260 посредством подпорна стена на ул. " Стефан Караджа ".

Планирани са средства за планиране и за ремонт на улици в града и селата.  80 000 лева е размерът на помощта за настанени в районен приют жители, 60 000 лева са заделени за еднократна финансова помощ за новородени и осиновени деца (300 лева на дете), а за подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми е избрана поддръжка от общо 30 000 лева. 

Акцентите в годишния план вижте
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР