Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет настояват за

...
Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет настояват за
Коментари Харесай

Защо липсва воля да се регламентира дейността на траурните агенции

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет упорстват за основаване на комисия за проверка на активността в гробищните паркове. Общинарите виждат нарушаване и жестоко тъпчене на законите при осъществяване на тъжните ритуали. Доклад по тематиката е импортиран в Столична община при започване на май и след двукратно отсрочване се чака да бъде разискван на днешното съвещание на Общинския съвет.
" Случайно е съвпадението на вчерашните скандални разкрития за осъществявани противозаконни погребения от чиновник в частна погребална организация и предлагането за основаване на комисия за проверка на активността в гробищните паркове. Даже през вчерашния ден излезе една публикация в всекидневник, която касае тематиката. Тези неща се събраха през вчерашния ден на едно място, което още повече удостоверява обстоятелството, че имаме съображение да желаеме такава комисия ". Това означи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Димитър Антов , общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация:
" От 10 години приказвам за това, че в гробищата стават неприемливи неща , граничещи с закононарушения. Заради мои изявления в медии, против мен има три каузи за клюка от чиновници на администрацията на Общинско дружество " Гробищни паркове “. Никой не си даде труда да ревизира моите обстоятелства ".

По случая с следствието на противозаконни погребения в София общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация разяснява, че няма по какъв начин един човек да е правил самичък тези противозаконни погребения. Става въпрос за проведена група :

" За това приказва самият факт, че са погребвани хора в ями, както е във време на зараза или на война. Местната кметица е разрешила такива погребения, на своя глава кой ще бъде заровен и без да записва в книга кой е заровен там. Става въпрос за безспорна занемареност и може би става въпрос за замяна на пари ".

Цялото изявление с Димитър Антов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР