Общинските съветници от БСП Диана Тонова и Иван Виделов питат

...
Общинските съветници от БСП Диана Тонова и Иван Виделов питат
Коментари Харесай

БСП общинари захапаха Фандъкова за 16 имота

Общинските съветници от Българска социалистическа партия Диана Тонова и Иван Виделов питат кмета Йорданка Фандъкова каква е ориста на 16 общински парцела – почивни бази, които през 2002 година са били в капитала или са предоставени за ръководство на „ Галатея 2002 “ ЕАД, само че следите им се губят откакто през 2014 година сдружението се влива в Софийски парцели “ ЕАД.



Тонова и Виделов напомнят, че през 2002 година с решение на Столичния общински съвет е формирано „ Галатея 2002 “ ЕАД. В капитала на новото сдружение са апортирани седем парцела - общинска благосъстоятелност. Със същото решение СОС дава за ръководство на сдружението 29 парцела - почивни бази, стопанисвани досега от районните администрации на Столична община. Пред 2014 година СОС взема решение „ Галатея 2002 “ ЕАД да се влее в „ Софийски парцели “ ЕАД.

“Прави усещане, че три парцела, включени в първичния капитал на сдружението не попадат в този, към датата на преобразуването, а точно почивна база – къща в гр.Поморие, планинска почивна база в гр.Тетевен, м. “Мал дол “ и училищен лагер в гр.Самоков, в.з. “Говедарци “. Също по този начин за 16 парцела не са формирани нови актове за частна общинска благосъстоятелност в осъществяване на решението на СОС 2002 година и респективно няма информация кой ръководи и стопанисва същите ”, означават общинските съветници от Българска социалистическа партия.

По думите им в решението на СОС от 2014 година не се уреждат категорично правните дейности, които следва да се извършат с парцелите, а точно прекосяването им под ръководство на Столична община, респективно кметовете на региони.

Те напомнят, че според Наредбата за общинската благосъстоятелност на СОС, кметовете на региони ръководят предоставените им от кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура парцели, а парцелите, които не са предоставени за ръководство на други лица, се ръководят от кмета на Столична община.

Ето за какво Диана Тонова и Иван Виделов желаят да получат информация от кого се ръководят към сегашния миг въпросните 16 парцела и дали са предадени на районните кметове, които са ги управлявали преди даването им на сдружението „ Галатея 2002 “. Както и имат ли актове за частна общинска благосъстоятелност към сегашния миг и за какво не са формирани актовете в интервала 2002 – 2014 година

Те също по този начин питат кмета Фандъкова владее ли Столична община тези парцели, какъв брой от тях са действително в патримониума й и по какъв начин ги ръководи. Също по този начин има ли подписани контракти за наем, прилагане и други.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия желаят да знаят има ли информация за добити парцели посредством обстоятелствена инспекция, поради бездействието на Следствен отдел към окръжна прокуратура по сформиране на документ за благосъстоятелност повече от 10 години. И има ли информация за добити от трети лица, на други правни учредения, парцели от посочените.

Те слагат въпраса предмет на какви правни покупко-продажби са почивната база - къща в гр. Поморие, планинската почивна база в гр. Тетевен, м. “Мал дол “ и ученическият лагер в гр. Самоков, в.з. “Говедарци “, които са част от капитала на „ Галатея 2002 “ ЕАД към датата на образуването на сдружението.

Диана Тонова и Иван Виделов питат продадени ли са гореописаните три парцела, включени в приватизационната стратегия на СОАПИ и в случай че не са, какъв е понастоящем статутът им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР