Общински съвет - Плевен, се събира за заседание на 31

...
Общински съвет - Плевен, се събира за заседание на 31
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен заседава този четвъртък по 39 предложения

Общински съвет - Плевен, се събира за съвещание на 31 август /четвъртък/, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред на съвещанието включва 39 точки – 38 оферти и последна точка запитване от общинския консултант Венцислав Крамолински. Традиционно съвещанието на локалния парламент ще се излъчва в действително време на интернет страницата на Общинския съвет: https://obs.pleven.bg/.

Сесията ще стартира с показване на информация за осъществяването на Бюджета на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и главните индикатори към 30.06.2023 година Информация съдържа систематизирани данни за осъществяването на приходната и разходната част по функционалности и бе прегледана авансово в непрекъснатите комисии.

Втора точка в дневния ред е Годишен доклад за осъществяването на включения план в проекта за деяние за общински концесии на Община Плевен (2018 – 2020 г.) и на концесионните контракти за 2022 година Годишните общи доходи за 2022 година от концесионните контракти, предмет на отчета са в размер на 24 504,53 лева с Данък добавена стойност. Извършеният настоящ надзор по осъществяването на концесионните контракти включва надзор на осъществяването на изискванията на концесията и на отговорностите на концесионера по концесионния контракт в сходство с плануваното в него, се показва в предлагането до съветниците.

Този месец съветниците още веднъж разискват препоръчани промени в Разчета за финансови разноски на общината за настоящата година. Промените касаят оправомощаване на кмета да направи предложение до министъра на финансите по отношение на осъществяването на Държавния бюджет на Република България за 2023 год. за трансформиране на целева дотация за финансови разноски в трансфер за други целеви разноски на Общината за осъществяване на неотложни настоящи поправки на общински пътища и улична мрежа в размер на 571 200 лева

Предложение за допълнение на признатата Тарифа за транспорт на пасажери от „ Тролейбусен превоз “ е четвърта точка в дневния ред. Допълнението е по отношение на въведените в Плевен нови транспортни документи на електронни носители /пластики/. Преди две години Общината в партньорство с „ Тролейбусен превоз “ вкара електронна система за таксуване в градския превоз. Предвид това, че процеса на покупка и валидиране на този тип превозен документ се прави на хибриден принцип, „ Тролейбусен превоз “ предлага допълнение на цената с Билетна система в електронна среда и цени за краткосрочни и дълготрайни транспортни документи на пластики. Предложената цена за електронен билет за еднократно пътешестване на един пасажер е 1,40 лева, а дневна 24-часова карта, позволяваща безграничен брой пътувания за всички линии да бъде на цена 4,00 лева

С две следващи решения следва да бъдат одобрени описите с определените за правосъдни заседатели за Районен съд - Плевен и Окръжния съд. Процедурата започва с решения на локалния парламент Общинския съвет в края на м. юни и включваше банкет на документи и чуване на претендентите в намерено съвещание.

Сесията в четвъртък включва и разискване на единодушие за присъединяване на Община Плевен посредством 19 от обитаемоте й места (селата Беглеж, Бохот, Брестовец, Горталово, Гривица, Дисевица, Коиловци, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Мечка, Николаево, Пелишат, Радишево, Ралево, Тодорово, Тученица, Търнене и гр. Славяново) като основател на съдружие с нестопанска цел в социална изгода - Местна инициативна група на територията на община Пордим по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година

Предложение за даване безплатно за ръководство на ПГ по механоелектротехника - Плевен, на някогашната база на закритото ОУ „ Никола Й. Вапцаров “ е 12 точка в дневния ред. Последното е по отношение на писмо, с което се уведомява, че ПГМЕТ - Плевен е утвърдена за финансиране по план „ Обновяване и рационализация на районната просветителна инфраструктура, посредством възстановяване на материално-техническата база на 14 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен “, по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година за повсеместен ремонт на учебното заведение. Ремонтните действия не могат да бъдат съвместени с провеждането на образователен развой в постройката на гимназията и това постанова от 15 септември на учебното заведение да се даде друга образователна страда.

Точки в дневния ред са още: Прекратяване на съсобственост сред Община Плевен и „ СПОКО ИНВЕСТ “ АД върху недвижими парцели, находящи се в гр. Плевен; Отдаване чартърен на язовир „ Бохот - 1 “; Учредяване на безплатно право на прилагане или отдаване чартърен без търг или конкурс на Сдружение „ Клуб по спортни танци Артефакт “, върху/на помещение - салон с повърхност 132 кв. м, с административен адрес: гр. Плевен, бул. „ Русе “ № 1.

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред за сесията на 31 август, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен - https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет/ Материали за съвещание на Общински съвет - Плевен на 31.08.2023 година – https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-31082023-g
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР