Общински съвет - Плевен, одобри текст на Споразумение за сътрудничество

...
Общински съвет - Плевен, одобри текст на Споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

ОбС гласува за удължаване срока на Споразумението за сътрудничество между Община Плевен и „Радио 1“

Общински съвет - Плевен, утвърди текст на Споразумение за съдействие сред Община Плевен и „ Радио 1 ” ЕООД, гр. София за нови две години.

В осъществяване на решение на Общинския съвет от август 2018 година бе подписано Споразумение за съдействие сред Община Плевен и „ Радио 1 ” ЕООД, гр. София със период на деяние 2 години и с опция за автоматизирано удължение за още две, в случай че никоя от страните не уведоми документално другата два месеца преди приключване на крайния период, че желае прекратяването му. Съгласно цитираното решение Община Плевен резервира собствеността върху Индивидуална лицензия, издадена от Съвета за електронни медии (СЕМ) за снабдяване на радиоуслуга на територията на гр. Плевен, както и Разрешението, издадено от Комисията за контролиране на известията (КРС) за радиочестотен набор за аналогово радиоразпръскване с локално покритие на периодичност 107,6 MHz за територията на град Плевен. За времето на действието на контракта за взаимна активност, името на програмата беше променено на “Радио 1 Плевен “, а таксите на Съвет за електронни медии за тази смяна - платени от “Радио 1 ” ООД.

По силата на Споразумението “Радио 1 Плевен “ излъчва от понеделник по петък стратегия с локален темперамент 4 часа, от 10 до 14 ч, което е изцяло задоволително за цялостното и навреме информиране на жителите за плевенските новините, лъчение на изявленията и репортажи.

“Радио 1 ” ООД заплаща дължимите към организациите за групово ръководство на авторски и сродни права (Музикатор и Профон) хонорари за употребяваните в програмата музикални творби.

Радиото закупи и предавател ново потомство, с което усъвършенства сигнала и понижи таксата на Общината към НУРТС за наем, даде потреблението и на нов програмен продукт за студийно произвеждане. Производството на рекламни клипове и всички останали аудио детайли се прави в техните студиа и по този начин отпадна потребността от поддържане на продукционно студио в Плевен. Подписването на Споразумението 2018 година бе обвързвано и с понижаване на щатните бройки в Оперативна програма “Общински медиен център “ от 13 на 5. Освен това Община Плевен и общинските компании получиха опция да излъчват в програмата на Радио 1 за град Плевен и в другите им две радиостанции, работещи в града, реклама и рекламни известия, свързани с активността им в размер на до 50 000 лева годишно. Със средства от „ Радио 1 “ е осъществен ремонт и на офисите на новия адрес на медията.

С оглед на гореизложеното Общински съвет – Плевен, утвърди текст на Споразумение за съдействие сред Община Плевен и „ Радио1 “ООД за нови две години и упълномощи кмета на Общината да подпише документа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР