Общинската съветничка Пепа Деведжиева /РФ/ ще предложи на следващата сесия

...
Общинската съветничка Пепа Деведжиева /РФ/ ще предложи на следващата сесия
Коментари Харесай

Кметът не иска 2300 лева заплата

Общинската съветничка Пепа Деведжиева /РФ/ ще предложи на идната сесия заплатата на кмета на Пловдив да се вдигне до 2300 лв.. Толкова била финансовата рамка, позволена от държавното управление. " Не е редно да получава колкото кметът на Пазарджик - 1500 лв., и по-малко от районния кмет на " Източен ", чието заплащане е 1900 лв. на месец ", съобщи след сесията Деведжиева. Според нея в случай че взима повече пари, ще работи по-качествено.

" Мотивът за това предложение не е от обич, а евентуално дамата желае нейната заплата да се вдигне ", остро реагира Иван Тотев. Той добави, че в случай че Деведжиева желала да му усилят заплатата, щяла да го предложи преди няколко години, а не в този момент, когато до края на мандата оставали шест месеца. Според правилника за работа на локалния парламент съветниците получават 50 % от възнаграждението на ръководителя. Шефът на Общинския съвет е с 10 на 100 по-ниско заплащане от кметското.

" Популизъм! ", отвърна Пепа Деведжиева. Тя твърди, че при съветниците заплащането е закрепено - 290 лв. за присъединяване на сесия, а сесиите се организират нормално два пъти месечно. Кметът на " Източен " Николай Чунчуков посочи, че главната заплата на всички районни кметове е 1400 лв., само че към тях се прибавят прослужените години. Неговите са 22 %.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР