Общинската съветничка от ДБ в Пловдив - Веселина Александрова, алармира

...
Общинската съветничка от ДБ в Пловдив - Веселина Александрова, алармира
Коментари Харесай

Поредната нагла схема на общината в Пловдив - пробват да дадат паркинг на когото трябва...

Общинската съветничка от Демократична България в Пловдив - Веселина Александрова, сигнализира за следващата скандална спекулация в града под тепетата, която се случва с благословията на общината:

Опит за непосредствено изтъкване кой да завоюва търг за наем на общински парцел, само че с лека издънка в нагласянето.

Общински съвет Пловдив опита да занули конкуренцията, като съвсем поименно дефинира кой може да взе участие в търга за парцел на Пещерско шосе пред Пълмед, вместо да се търси конкуренция, с цел да получи общината приходи от по-висока наемна цена. Само че в старанието си да конкретизират кой да взе участие в търга за паркинга объркаха схемата.

Имотът е пожелан от Булфарма ООД посредством шефа Никола Тиков и с цел да се минимизира конкуренцията им в търга, се измисли едно неуместно изискване кой може да взе участие за наемане на паркинг - „ участници в търга могат да бъдат единствено лечебни заведения за болнична помощ по смисъла на Закона за лечебните заведения или търговски сдружения, притежаващи капитала на лечебно заведение за болнична помощ, осъществяващи активност на територията на община Пловдив. “.

Булфарма ООД не е лечебно заведение сигурно, а тъкмо във втората догадка, където е трябвало да се настани Булфарма, е грешката в схемата. Дружеството има 99 % от УМБАЛ Пълмед, само че това не е капиталА, а част от него. И по този начин – „ греда “.

Иначе единствено по себе си това изискване в решението на Общински съвет е изрично незаконосъобразно и ограничаващо конкуренцията. Затова внесохме сигнал-становище до Областния шеф да бъде върнато за анулация в тази му част.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР