Общинската полиция в Барселона съобщи, че 750 000 души са

...
Общинската полиция в Барселона съобщи, че 750 000 души са
Коментари Харесай

Стотици хиляди в Барселона поискаха свобода за каталунските лидери

Общинската полиция в Барселона заяви, че 750 000 души са взели участие в огромна проява с искане за освобождение на десетимата сепаратистки водачи , които са в предварителния арест, съобщи франс прес.
 
Демонстрацията, траяла към два часа , мина под лозунгите: " Свобода за политическите пандизчии! " и " Вън окупационната мощ ".
 
Тя бе свикана от две цивилен организации, които желаят самостоятелност - Каталунското национално заседание и Омниум Културал. Двамата водачи на тези организации са в ареста.
 Барселона БГНЕС
Правителството на самостоятелната област бе свалено от централната власт в Мадрид , откакто районният парламент одобри едностранна декларация за незавимост на 27 октомври, припомня ДПА. След това редица каталунски политици бяха упрекнати в протест, подривна активност и корист с държавни средства поради ролята им в опита за оповестяване на самостоятелност
 
Осем министри, арестувани след приемането на декларацията за самостоятелност, остават в предварителния арест.
 
Сваленият министър председател Карлес Пучдемон и четирима министри от кабинета му избягаха в Брюксел и към момента на независимост, макар че против тях е издадена интернационална заповед за арест.
 Барселона БГНЕС
Социологически изследвания сочат, че 7,5-те милиона поданици на Каталуния са разграничени поравно сред обособяване и оставане в Испания.
 
Испанската конституция дефинира нацията като неделима и гласи, че въпросите на националния суверенитет са от компетенцията на националния парламент в Мадрид, припомня Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР