Общинската избирателна комисия отложи решението си по сигнала срещу Васил

...
Общинската избирателна комисия отложи решението си по сигнала срещу Васил
Коментари Харесай

ОИК отложи решението по жалбата срещу избора на Васил Терзиев

Общинската изборна комисия отсрочи решението си по сигнала против Васил Терзиев за хипотетична несъответственост с поста му на кмет на София.

От комисията са поискали документи от Търговски указател и от СОС по отношение на жалбата, съгласно която Терзиев нарушил условието на Закона за локалното самоуправление (ЗМСМА), изискващ от определените кметове да изоставен управителните препоръки на компаниите си в 30-дневен период от полагане на клетва.

След приемането на справката ръководителят на ОИК ще насрочи ново съвещание.

От Столична община разгласиха позиция от името на Терзиев, в която декларират, че той в никакъв случай не е изпълнявал управническа функционалност във въпросното дружество.

Той е имал миноритарен дял в него, само че още на 17 октомври (над 10 дни преди първия тур на изборите) той е излязъл от него и е престанал да бъде съсобственик.

Заседанието на общото заседание за освобождение на Терзиев е извършено на 13 ноември 2023 година, в деня, когато Терзиев постави клетва като кмет в СОС. Агенцията по вписванията обаче го е отразила с повече от месец забавяне - на 20 декември.

" Отговорност на Дружеството е да отрази измененията в Търговския указател. Жалбата е неоснователна, тъй като действието на контракта за прекачване на дялове настава с постигането на единодушие, а съгласно Закона за комерсиалния указател вписването на променените условия има единствено оповестително и защитно деяние ", се споделя още в позицията на Терзиев.

“Ще окажем цялостно подпомагане на институциите за изясняване на обстоятелствата и събитията “, написа още в известието.Сигналът е подаден от " Радио и Телевизия Истина и независимост " - уеб страница, благосъстоятелност на някогашния общински консултант и зам.-кмет на Пловдив от времето на Славчо Атанасов - Александър Долев.

Долев беше част от Вътрешна македонска революционна организация по време на кариерата си в общинската администрация, само че е минал и през други партии като " Конституционен съюз " и " Целокупна България ".

През 2015 година Комисията по досиетата откри негова принадлежност към някогашната Държавна сигурност като сътрудник към Второ основно и 6-то ръководство.

През 2020 година по време на Covid-пандемията Долев беше арестуван в софийското метро поради отвод да постави маска в интервала, в който това беше част от наложителните ограничения в публичния превоз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР