Общинската болница „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица подготвя разкриването

...
Общинската болница „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица подготвя разкриването
Коментари Харесай

Разкриват нови две COVID-отделения в Горна Оряховица

Общинската болница „ Свети Иван Рилски “ в Горна Оряховица приготвя разкриването на две спомагателни отделения за лекуване на заболели с коронавирусна зараза, съобщи БНР.

Стръмно се усилват болните с COVID-19 във втората по величина общинска болница в страната. От началото на годината лечебното заведение в Горна Оряховица е приело 179 пациенти с коронавирусна зараза, като близо половината от тях са постъпили от началото на месец март.

Починалите пациенти са 21. Смъртността е малко по-висока от предходната година, уточни болничният шеф доктор Иван Иванов на днешното съвещание на Общинският спешен щаб.

Пет пациенти са в интензивното поделение, приготвя се разкриването на още две отделения с 42 кревати за коронавирус заболели. Няма проблем с медиците в горнооряховската болница, множеството от тях са преболедували, огромна част са и имунизирани, уточни доктор Иванов.

В Горна Оряховица се не разрешава провеждането на борси, пазари и фестивали. По преценка на учебните шефове при увеличение на заболеваемостта ще се минава към онлайн образование.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР