Община Враца започва информационна кампания срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. 

...
Община Враца започва информационна кампания срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. 
Коментари Харесай

Във Враца започват кампания срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци



Община Враца стартира осведомителна акция против нерегламентираното изхвърляне на боклуци.  Подготвени са листовки, ще се провеждат срещи на общински чиновници с жители по кварталите, а от септември ще има и телефон за сигнали. Целта е повече врачани да се срещнат с методите за депониране на боклуци от бита - остарели мебели, бои  препарати, елекроуреди, опаковки, боклуци след строителство и поправки по домовете.

 Снимка: Фейсбук-Николай Николов

Редовното събиране на сметта от контейнерите се оказа незадоволително, с цел да бъде Враца чист град без струпани битови боклуци на доста места. 

" Навсякъде има доста такива боклуци и дивани, и тв приемници, тухли ".

" Хората незнаейки вземат решение да се отърват, хвърлят в гората, по поляните ".

" Много пъти съм изпадала в неразбиране, когато би трябвало да изхвърля остарял ледник, някаква мебел или акумулатори, нещо, което не може да се изхвърли в общия отпадък ".

 Снимка: Фейсбук-Николай Николов

Община Враца предприе дълготрайна осведомителна акция против нерегламентираното изхвърляне на боклуци. Във фокуса ѝ са строителните боклуци, хартиените опаковки, старите мебели, електроуреди, акумулатори, батерии, крушки, препарати и бои. Идеята на акцията е да станат ясни методите за депонирането им и то гратис. Ще се раздават и брошури по домовете.

Масирано се популяризира информация и по цифровите канали на локалната администрация. Ще има изнесени приемни и по кварталите, където общински чиновници ще дават отговор на въпроси на жители . От идващия месец ще има и дежурен телефон за въпроси и сигнали.

" Когато  разбрах за тази осведомителна акция и за дадените адреси извънредно доста се зарадвах, тъй като тази информация ми е доста потребна и считам, че на всички хора ще им бъде потребна изключително за тези, които са прецизни и желаят да съблюдават разпоредбите, тъй като има и хора, които ги нарушават. Покрай кофите от години се изхвърлят всевъзможни боклуци и това е непрестанен развой - мебели, други неща , които не са за общия боклук, които са отвън кофите, стъкла и е доста неприятна тази панорама “.

" Според мен би трябвало да има обособени места за тези боклуци и хората сигурно да знаят къде са тези места, с цел да не ги изхвърлят при останалите контейнери ". 

 Снимка: Фейсбук-Николай Николов

Заедно с разяснителната акция стартират и масирани инспекции от инспектората към Община Враца. Ще  бъде обърнато внимание и на притежателите на търговски обекти по какъв начин елементарно и регламентирано да депонират отпадъците от активността си.

" Магазините би трябвало да си събират и там да има доста огромен надзор ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР