Община Враца е изхвърлила на улицата републикански шампион по плуване

...
Община Враца е изхвърлила на улицата републикански шампион по плуване
Коментари Харесай

Община Враца гази закона: Изхвърлиха на улицата републикански шампион /доказателства/

Община Враца е изхвърлила на улицата републикански първенец по плуване и макар решение на Върховния административен съд към този момент 4 години не му връща жилището. За гаврата, на която е подложен, се оплака в редакцията на организация BulNews самият пострадал – 70-годишният Ангел Петров.
Възрастният мъж описа по какъв начин през 2013 година непозволено е бил изпъден от общинската боксониера, която обитавал. В дребната стаичка той бил настанен благодарение на починалия кмет Румен Стоманярски. Петров живял там цели 10 години, без да има обикновени условия за живот като електричество и вода. Той неведнъж е молил другите управници да разрешат казуса, само че макар обещанията това по този начин и не станало. Така Петров спрял да заплаща наема си в символ на митинг и пристигнал моментът, в който бил изпъден от вкъщи си с полиция като най-големия нарушител.
„ Лъжеха ме през годините, че ще дойдат да подвържат жилището с електричество и вода, само че никой не идваше. Аз съм на борсата и вземам 27 лв. на месец, от къде да взема пари. Да умра ли?! Сигурно желаеха да стартира да извършвам кражба, с цел да се озова в пандиза и да ми затиснат устата. Обидно ми е, тъй като съм първенец на България по плуване за ветерани, помагал съм в ремонта на църквата „ Свети Николай, строил съм атомната централа, а сега… “, описа Петров
Мъжът завел три каузи в търсене на гражданското си право да живее обикновено, като спечелил всичките. Последната дума била на Върховния административен съд, който на 30.10.2014 година постановил, че договорът му за наем е бил преустановен непозволено. Магистратите отменили заповедта за изгонването му като незаконосъобразна и още тогава от общината трябвало да му върнат общинското жилище.
Вече 4 години обаче Петров е безприютен и разчита на помощта на другари, с цел да не остане на улицата. В момента той живее във вилата на собствен другар във врачанските лозя, където се пробва да изкара прехраната си с труд.
„ Искам да го принудя този мним кмет или да си свърши работата или да си вземе екипа си и да си върви. Искам той персонално да каже на обществеността, че е по-голям от закона, от решението на Върховния съд. Искам това да го каже обществено пред врачани, с цел да схванат какъв кмет са си избрали. Това ще ми бъде задоволително “, сподели Ангел Петров.
Той е безапелационен, че няма да спре да се бори за правата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР