Община Видин е предприела противоепидемични мерки в Центъра за настаняване

...
Община Видин е предприела противоепидемични мерки в Центъра за настаняване
Коментари Харесай

Крути мерки! Изолират заразените деца от Центъра за настаняване от семеен тип във Видин

Община Видин е подхванала противоепидемични ограничения в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи "Надежда за нашите деца ", откакто стана известно, че там има 12 души, инфектирани с ковид, оповестяват от общината.
Създадена е организация за уединяване на инфектираните с ковид деца и младежи, а лицата с позитивни проби от личния състав са сложени под домашна карантина. Осигурен е личен състав за обгрижване на потребителите и се извършват дезинфекционни действия в общественото жилище. Заместник-кметът на общината Борислава Борисова е занесла в допълнение защитни костюми за личния състав.
Ако бъдат потвърдени още случаи на инфектирани, ще бъде основана организация те да бъдат превозени до съответната болница, прецизират от общината. Припомняме, че в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи "Надежда за нашите деца " във Видин беше открито заразяване с COVID-19. От изследвани общо 26 лица, 12 са инфектирани с ковид. От тях осем са от консуматори на услугата и четирима от личния състав в дома. Най-младият е на 13.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР