Община Варна ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение

...
Община Варна ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение
Коментари Харесай

Варненец осъди общината за 20 000 лева заради счупен крак в опасна дупка

Община Варна ще би трябвало да изплати 20 хиляди лв. обезщетение на варненец, потрошил крайник в необезопасена улична дупка в града. Това излиза наяве от решение на Районния съд във връзка искова молба заведена от пострадалия поради претърпените неимуществени вреди, научи Moreto.net.

Инцидентът, при който мъжът е получил голям брой счупвания на левия си крайник, е станал през юни 2017-та година. Пострадалият работел във компания на служба „ водач “ като главно се занимавал с доставка на артикули до търговски обекти. Според показанията той спрял служебния си автомобил на улицата, с цел да извърши постоянна доставка в непосредствен магазин. Слизайки от транспортното средство, стъпил с десния си крайник в пропаднала необезопасена дупка на пътя, при което залитнал, изгубил равновесие и паднал върху левия си крайник. Опитал се да стане, само че усетил доста мощна болежка и не съумял. Бил превозен с кола за спешна помощ до болница. Направени са му проучвания и е открито, че е получил голям брой счупвания. Наложило се да му бъде осъществена интервенция. Бил гипсиран, а в крайници му лекарите сложили винт.

Пострадалият провеждал рехабилитационни процедури за възобновяване в цялостен размер на двигателната функционалност на крайници, а след интервенциите, продължавал да изпитва мощни болки като се налагало да приема непрестанно обезболяващи, а от време на време и сънотворни. Освен това се чувствал депресиран и угнетен, защото бил лишен от опцията да води нормалния си обществен живот. Бил изцяло обездвижен и напълно подвластен от непозната помощ, даже и за облекчаване на най-елементарните му ежедневни потребности. Според сведенията мъжът се върнал към естествен живот след месеци.

Обезщетението за претърпените вреди и премеждия би трябвало да изплати Община Варна, тъй като точно тя има грижата за поддръжката на пътя, където се е намирала дупката, поради която е потърпевш пострадалият. Местната администрация ще би трябвало да покрие и разноските по делото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР