Община Вълчи дол ще пести от улично осветление заради скъпия

...
Община Вълчи дол ще пести от улично осветление заради скъпия
Коментари Харесай

Жителите на Вълчи дол притеснени, че улиците ще останат тъмни заради икономии

Община Вълчи дол ще пести от улично осветяване поради скъпия ток. Общата стойност на платената фактура от Община Вълчи дол за разходвана електрическа енергия през месец ноември 2021 година е 58 384,47 лв., до момента в който за месец октомври 2021 потреблението на ел. сила е било на стойност 20 951,47 лв.. Разликата сред двете фактури е 37 433,00 лв.. Направената прогнозна сметка за цената на ел. силата, която Община Вълчи дол ще заплати за 2022 година е в подобен размер от 700 хиляди лева

Мярката е краткотрайна, само че към този момент няма различен излаз, уточни Пепа Пенчева, краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на община Вълчи дол. Обмислят се разновидности по какъв начин да се създадат икономии. Засега уличното осветление ще има - през дирек, единствено между 17:30 и среднощ, както и заран от 5.30 до 7 ч. В селата на общината, ток по улиците няма да има сред 21.30 ч. и 5.30 ч. нощем.

Пенчева уточни, че тъмните улици основават причина за по-голяма битова престъпност, само че даже и благодарение на страната с 8 500 лв. тройно по-високата сметка за ток е огромно натоварване за бюджета.

И жителите на Вълчи дол са обезпокоени, че лампите в града няма да светят. Сред тях е 73-годишна жена, която живее на улица с доста необитаеми къщи. 

Чуйте повече в репортажа на Даниела Стойнова:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР