Община Тунджа“ започна събирането на местни данъци и такси за

...
Община Тунджа“ започна събирането на местни данъци и такси за
Коментари Харесай

Започна събирането на местни данъци и такси в Община Тунджа

Община „ Тунджа “ стартира събирането на локални налози и такси за 2023 година От 30 януари всички притежатели на парцели и на транспортни средства в общината към този момент могат да заплатят отговорностите си за тази година. Всички локални налози остават без смяна.

Плащанията се правят на касата или посредством ПОС терминал в Центъра за административни услуги в административната постройка, в 44-те кметства и кметски наместничества в общината, по банков път, посредством EasyPay, посредством ePay или посредством пощенски запис.

Справка за дължимия размер на налог върху недвижимите парцели, такса битови боклуци и налог върху транспортните средства може да се направи на уеб страницата на Община „ Тунджа “, през мобилно устройство посредством КИН – код, който се получава персонално от Дирекция „ Местни налози и такси “.

Задълженията за 2023 година могат да се заплащат напълно или на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. До 2 май 2023 година се употребява отстъпка от 5 %, в случай че задължението бъде платено за цялата година.

От дирекция „ Местни налози и такси “ в Община „ Тунджа “ припомнят на подалите заявления за отчасти освобождение от такса боклук, че при обновяване използването на заявените парцели, притежателите са задължени в двуседмичен период да подадат при тях декларация, с цел да им бъдат начислени дължимите такси. За коректността на декларациите инспекции по места се правят ежемесечно от кметовете и кметските наместници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР