Община Царево е под вода. Обявено е бедствено положение, жителите

...
Община Царево е под вода. Обявено е бедствено положение, жителите
Коментари Харесай

След пороя в Царево: Трима души се издирват, евакуират къмпингите „Арапя“, „Нестинарка“ и с. Лозенец

Община Царево е под вода. Обявено е бедствено състояние, жителите на общината се изтеглят със сирени. Десетки коли, бунгала и каравани се озоваха в морето, а пътищата са като реки. Заради водния капан и министър председателят Николай Денков отива в региона, с цел да се запознае с вредите и обстановката.

В следобедните часове Министерство на вътрешните работи публично удостовери, че търси трима души, за които има подаден сигнал, че са изчезнали след проливните дъждове в региона на Царево. Към момента преливат реките Караагач и Ропотамо. Пътят след Созопол в посока юг е затворен .

След решение на спешния щаб на Община Царево придвижването на коли в гр. Царево е спряно, а на къмпингите Арапя и Нестинарка, както и в село Лозенец протича евакуация , Щабът взе решение също по този начин да се спре придвижването на полицейски пункт Караагач в посока община Царево, както и по пътя сред с. Синеморец и гр. Ахтопол. Изключенията важат единствено за профилирани коли.

Властите приканват всички поданици и посетители да не напущат домовете си, а при нужда да заемат места по високите елементи на постройките.

Към 12 ч. през днешния ден електрозахранването в детска градина " Ален мак " е било прекратено, като една част от постройката се е наводнила, само че децата са преместени на безвредно място. Ръководството на детското заведение се да приберат своите деца от северния вход на постройката.

Общинският спешен щаб в Царево е ръководен от кмета на общината и неговия екип с шефа на ОДМВР Бургас, шефа на РДПБЗН-Бургас и представители на РСПБЗН гр. Царево, Гранична полиция, районно управление (на МВР) Полиция и жандармерия. Кризисният орган ще заседава непрекъснато до привършване на бедствието.

Междувременно консуматори разгласиха в обществените мрежи фотоси и видео от бедствието в района. Кадри от къмпинг Арапя:

Село Варвара:

Къмпинг Нестинарка:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР