Община Троян поема управлението и ползването на свободните обеми от

...
Община Троян поема управлението и ползването на свободните обеми от
Коментари Харесай

Община Троян поема ползването на свободните обеми от минералите извори в село Шипково

Община Троян поема ръководството и използването на свободните размери от минералите извори в село Шипково, откакто при започване на тази година  Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ разгласи лист на находищата на минерални води, държавна благосъстоятелност, със свободни дебити, които могат да се дават за ръководство от съответните общини, за период от 25 години.  

След решение на Общинския съвет в Троян общината е подала заявление и се чака заповед на министъра на околната среда и водите за даване на свободните извори в Шипково. Кметът Донка Михайлова уточни, че  в идващите години ще е належащо общината да вложи доста средства за строителни действия, свързани с дебита и качеството на изворите, с цел да дават отговор на нормативните условия.

Това, че получаваме правото да управляваме, не значи, че незабавно ще осъществяваме доходи. Всички концесионери, които имат контракти с страната, ще продължат да й заплащат. Ние можем да отдаваме единствено свободните размери. Надяваме се тази инвестиция, която следва да създадем, да бъде възвърната в идващите 25 години., разясни Михайлова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР