Община Търговище организира обществено обсъждане на Проект за изменение на

...
Община Търговище организира обществено обсъждане на Проект за изменение на
Коментари Харесай

Предстои обществено обсъждане на проект за изменение на ОУП заради разширението на гробищния парк

Община Търговище провежда публично разискване на Проект за изменение на Общия организационен проект (ОУП) по отношение на желанията за уголемение на гробищния парк.

Обсъждането ще се организира на 11.11.2022 година, от 16.30 часа в зала 28 в постройката на Общината.

Проектът за изменение на Общ устройствен план планува разширение на гробищния парк с близо 65 дка в южна и източна посока от най-новата, трета част. Към момента тези площи са със статут на аграрни земи и е належащо преобразуването им в терени, планувани за озеленяване. Имотите са частни, а при приемане на проекта за изменение, Общината ще ги изкупи на пазарни цени.

Предвижда се и 16 дка частни парцели на изхода на Търговище в посока Варна, да бъдат преобразувани от площи за озеленяване в такива за  производствено-складова активност. Промяната се предлага след постъпило в Общината искане от притежателя на терена.

Проектът за изменение на Общ устройствен план може да бъде прегледан всеки работен ден, в стая № 14, ет. 1 в Община Търговище. Информация е поместена и в уеб страницата на администрацията:

След разискването, планът ще бъде импортиран в Общинския съвет, който би трябвало да вземе окончателното решение за изменението на Общ устройствен план.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР