Община Стара Загора е дестинация с много добри перспективи за

...
Община Стара Загора е дестинация с много добри перспективи за
Коментари Харесай

Стара Загора е дестинация с перспективи за развитие на IT ектора

Община Стара Загора е дестинация с доста положителни вероятности за развиване на IT бранша в България. Това четем в оповестения годишен отчет на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST). А оценката на специалистите подрежда Стара Загора измежду градовете, наложили се в развиването на IТ промишлеността и аутсорсинга, като София, Пловдив и Бургас.

Анализът обгръща данни за 610 български компании, опериращи в областта на бизнес услугите и технологиите, оповестяват от пресцентъра на община Стара Загора. През предходната година секторът е обезпечил работа на близо 78 хиляди души, като е привлякъл към 5000 индивида повече по отношение на 2018-а. Значението му през последните години пораства и притегля и разнообразни вложители, а българските компании си партнират със международни компании. Секторът на бизнес услугите и технологиите образува 3.5% от пазара на труда у нас. Заедно с това аутсорсинг бранша е "изработил " 5.5% от действителния Брутният вътрешен продукт на България. Анализаторите и бизнесмените са оптимисти за развиването му, като упованията са през 2022 година този принос да доближи 8.9 на 100.

"Работим интензивно за представянето на опциите за вложение в Стара Загора. Считаме, че посредством IT бранша като евентуален отрасъл за развиване ние ще притеглим повече младежи “, означават от пресцентъра думите на началника на отдел „ Инвестиции “ в общината Росица Райкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР