Община Сливен ще изпрати писмо до служебния премиер Стефан Янев

...
Община Сливен ще изпрати писмо до служебния премиер Стефан Янев
Коментари Харесай

Кметът на Сливен иска съдействие от АПИ за полагане на пътна маркировка

Община Сливен ще изпрати писмо до служебния министър председател Стефан Янев с искане за подпомагане пред  Агенция  „ Пътна инфраструктура “, по бул. „ Стефан Караджа “, който е част  от републиканската пътна мрежа,  да бъде положена пътна маркировка, а новоизграденото кръгово кръстовище при село Тополчане, да бъде обозначено с пътни знаци. Това разгласи кметът Стефан Радев по отношение на сигурността при прекосяване в тези натоварени пътни сектори. Вече са изпращани няколко пъти писма до Министерство на районното развиване и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “, само че до този момента не са подхванати дейности. 



Кметът Радев разгласи, че близо 160 хиляди лв. коства планът за маркировка на АПИ, а общината е поела ангажимент да постави пътните знаци. 



" Честно казано обмисляме най-малко, там където минава през града републиканския път, в случай че продължава нищо да не прави страната общината да го направи със свои средства. "   



От през днешния ден в Сливен започва първият стадий от ремонта на един от най-натоварените булеварди -„ Стефан Стамболов “. Новото в плана е, че към този момент се изготвя техническо задание за кръгово придвижване.  



" Сега се работи техническият план за създаване на кръгово кръстовище на булевардите „ Панайот Хитов “ и „ Стефан Стамболов “. Очаквам до края на годината техническият план да е подготвен и следващата година да осъществим и тази част от цялата зона. "  



Заради ремонтът сектор от източната част на булеварда от страната на квартал „ Сини камъни “ е затворена и прекосяването става в двете посоки в западната част. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР