Община Силистра е сключила два нови договора за доставка на

...
Община Силистра е сключила два нови договора за доставка на
Коментари Харесай

СДЕЛКА: Младен Михалев – Маджо доставя горива в Силистра срещу 3 млн. лева

Община Силистра е сключила два нови контракта за доставка на горива от началото на 2023 година с компанията “Бент Ойл ” АД, която е обвързвана с предприемача и необут на СИК Младен Михалев – Маджо. Това демонстрира профилът на общината в регистрите на Агенцията по публични поръчки. Narod.bg напомня, че Силистра е родният град на добре облечения предприемач.

За избор на снабдител на горива е употребена процедура „ договаряне без авансово съобщение “ по Закона за публичните поръчки и договорката става посредством медиатори на Софийска стокова борса. От общината обосновават в документите на поръчката избора на тази процедура с това, че законът (ЗОП) дава опция ( чл.79 ал.1, т.7), когато става дума за борсови артикули, посочени в лист на Министерския съвет, да се употребява точно този тип договаряне, написа „ За истината “.

В случая правилото на конкурентност, който е основополагащ за публичните поръчки, би трябвало да бъде спазен посредством разпоредбите на стоковата борса. Но методът, по който се афишира поръчката и се подписва договорката от общината, по-скоро демонстрира, че изпълнителят е бил авансово явен.

Община Силистра е оповестила публичната поръчка с планирана стойност 2 960 349 лева на 2 декември 2022 г (петък), демонстрира информация в документите на търга, а крайният период, който е оповестила за подаване на предложения, е бил 5 декември (понеделник). С други думи – поръчката е оповестена в петък, а в понеделник към този момент е завършена с приемането на предложения.

На борсовата сесия е подадена оферта единствено от една компания. Така се стига до подписване на двата борсови контракта с “Бент Ойл ” АД от 15 декември, а на 5 януари т.г. е оповестено и обявлението за предоставена поръчка.

Това не е първата социална поръчка, за която компанията печели контракти посредством процедурата „ договаряне без авансово съобщение “ и на процедура няма конкуренция при доставките на горива за общината от 2014 г.(от тогава датират първите контракти за доставки от фирмата). Последният тригодишен интервал на доставка и надлежно подписани контракти със същата компания е от 2018 година до 2022 година, демонстрира информация в секция “Профил на купувача ” в уеб страницата на общината.

Срокът на доставки на горива за община Силистра съгласно новите контракти е тригодишен и стартира да тече от 1 януари 2023 година до 31 декември 2025 година

Първият контракт, който е подписан за 2023 година, включва доставки за зареждане на служебните коли на общината и общинските предприятия, а вторият доставки на горива за отопление на постройките на общинска администрация, кметства и детски ясли.

Договорът за зареждане на служебните коли на общината е на стойност 1 192 946, 40 лева с Данък добавена стойност и е за планирани количества безоловен бензин – 151 580 л и дизелово гориво – 254 756 л.

Единичната цена за безоловен бензин А95 по контракта е избрана към 15 декември 2022г. на 2,66 лева и 3,10 лева за литър дизелово гориво. Доставките включват зареждане на колите на общинска администрация, Кметство на с. Калипетрово, детски градини и ясли, Общинско дружество “Обреди ”, Общинска дружество “Дръстър ”, Регионалното хранилище за боклуци и други

Реклама

Договорът за доставка на гориво за отопление е на стойност 2 080 729,30 лева с Данък добавена стойност и включва доставки на гориво за отопление на общинска администрация, кметства, детски ясли, закритият плувен басейн и общинското общежитие “Младост ”.

Номинално “Бент ойл ” се ръководи от Димитър Радев, само че има обществени данни, които разкриват връзката на “Бент ойл ” с Младен Михалев.

Те са налични в данните на застрахователното сдружение “Асет иншурънс ” в комерсиалния указател. В справката за сдружението за действителния притежател (по член 63, алинея 1 и алинея 4 от Закона ограниченията против изпиране на пари) е записан Димитър Радев, който има 99,5% от акциите на „ Вилет “ АД.

От своя страна то е притежател на 99,99% от акциите на „ Бент Оил “ АД, а то има 43,20% от капитала на застрахователната компания „ Асет Иншурънс “. Двете последни сдружения са регистрирани на един и същи адрес.

В съвета на шефовете на „ Асет Иншурънс “ е и Йоанна Михалева, щерка на Младен Михалев.

През годините в мандата на ръководство на кмета Юлиян Найденов застрахователното сдружение сключваше контракти за наложително обезпечаване на сградния фонд на общината, както и групови застраховки за чиновници в Регионалното хранилище за боклуци в Силистра.

В момента в града се извършва план за създаване не ВиК инфраструктура, или по този начин наречения “Воден цикъл ” с възложител ВиК – Силистра. Частта от плана в града, която е на стойност 8 млн. лева се извършва от обединяване, което е с главен участник “Елит билдинг компани ”.

Тя е благосъстоятелност на Иво Диков, шурей на Младен Михалев. Партньори в активността на компанията са и двете сдружения “Бент Ойл ” АД и “Асет иншуранс ” АД.

Друг план с еврофинансиране в размер на милиони, изпълняван от сдружение, за която има обществени данни, че е обвързвана с създателя на СИК, който е родом от Силистра, е планът за създаване на мрежа от велоалеи с велостоянки.

Избраната от общината в две поръчки по плана компания реализатор “Ай Ти Ди Груп ” ЕООД е благосъстоятелност на Иван Драшков – младши, наследник на някогашния зам.-председател на ДАНС Иван Драшков. Дружеството обаче е и един от акционерите-учредители на застрахователното сдружение “Асет иншуранс ” през 2014 година, демонстрира информация в Търговския указател.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР