Община Русе, Регионален съвет на Конфедерация на независимите синдикати в

...
Община Русе, Регионален съвет на Конфедерация на независимите синдикати в
Коментари Харесай

Община Русе и двата синдиката в системата на здравеопазването и социалните дейности подписаха нов колективен трудов договор

Община Русе, Регионален съвет на Конфедерация на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/и Синдикален районен съюз /СРС/ на КТ „ Подкрепа ” реализираха съглашение за сключване на новия групов трудов контракт /КТД/ за работещите във функционалности „ Здравеопазване ” и „ Социални действия ”. Подписи под документите поставиха кметът Пенчо Милков, Кирил Черкезов – ръководител на СРС КТ „ Подкрепа ” и Боянка Димитрова - регионален координатор на районен съд КНСБ.

Колективният трудов контракт за функционалност „ Здравеопазване ”, регламентира трудовите и осигурителни взаимоотношения на работещите в Детско и учебно опазване на здравето, Детски ясли, Детска млечна кухня, а за функционалност „ Социални действия ” на работещите в Дом за остарели хора; Дом за пълнолетни лица с физически увреждани; Дом за пълнолетни лица с деменция и Домашен обществен патронаж, на територията на Община Русе.

В новия КТД се реализира договореност по няколко точки:

• Право на обезщетение в размер на брутното му трудово заплащане, за период от 7 месеца, в случай че служащият или служителят от функционалност „ Здравеопазване “ и медицинските експерти от профилираните институции е придобил при същия шеф или в същата група предприятия 10 година трудов стаж през последните 20 години

• Увеличен е размерът на в допълнение трудово заплащане за нощен труд от 1.00 лева на 1,30 лева за всеки отработен нощен час или част от него.

• Договорени са спомагателни 8 работни дни за медицински личен състав от функционалност „ Социални действия “ и 7 работни дни за немедицински личен състав от функционалност „ Здравеопазване “ и функционалност „ Социални действия “ към главния заплатен отпуск. Запазват се 12 работни дни за медицински личен състав от активност „ Здравеопазване “ като спомагателен заплатен отпуск.

Договореностите сред управлението на Община Русе и синдикалните структури на КНСБ и КТ „ Подкрепа ” се осъществиха в добър обществен разговор. Общинският групов трудов контракт за чиновниците в детско и учебно опазване на здравето и за чиновниците в обществени действия е със период на деяние две години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР