Община Разлог с одобрено финансиране за изграждането на канализационен колектор,

...
Община Разлог с одобрено финансиране за изграждането на канализационен колектор,
Коментари Харесай

Община Разлог с одобрено финансиране за канализационен колектор

Община Разлог с утвърдено финансиране за построяването на канализационен колектор, минаващ през парка в град Разлог и улица „ Цар Самуил “- до спортната зала. С решение на Министерския съвет ще бъдат отпуснати 2 450 млн. лв. с Данък добавена стойност, 50% от цената на изцяло утвърждения план.
„ Това е най-голямата досега договаряна сума от Община Разлог, с непосредствено финансиране, посредством разпореждане на Министерски съвет. Положихме изключителни старания този план, за който е работено години наред, да бъде утвърден, заради невъзможността на Община Разлог да се оправи независимо с построяването на системата. Няколко пъти излизаха разнообразни описи на Министерство на районното развиване, в които Общината не получаваше финансиране, само че във финалния успяхме да реализираме резултат, който е доста добра вест за всички поданици на общината. “, разяснява зам. - кметът Иван Гюров.
Останалата сума по плана се чака да бъде заложена в държавния бюджет през идната година. Своевременно Община Разлог до края на 2022 година ще открие социална поръчка за избор на реализатор, а по-късно стартира поетапно създаване на колекторите, за поетапно разрешаване на проблемите.
Реализацията на дейностите обгръща отклоняване на отпадните води, от центъра на Разлог до пречиствателна станция в края на града. Основата цел е да се прекрати замърсяването на Бела река, където се оттичат водите към сегашния миг.
С постановлението по сегашния план, общия размер на утвърдени суми за безплатно финансиране към Община Разлог възлиза на 4, 8 млн. лв..

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР