Инспекторът от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) Александър Мумджиев

...
Инспекторът от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) Александър Мумджиев
Коментари Харесай

Съдебен инспектор е бил задържан заради сексуални намеци към камериерки 

Инспекторът от Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) Александър Мумджиев е отправял полови подмятания на камериерки и сервитьорка от хотел във Враца, научи „ Лекс “. При отправянето на намеците е бил във очевидно нетрезво положение. Мумджиев е бил арестуван, само че след това освободен.

На 8 май Александър Мумджиев е отишъл във Враца, с цел да извърши инспекция в районната прокуратура. Настанил се в хотел, където обаче почнал да насочва неприлични оферти на камериерките. Например при влизането им в стаята му, той лежал гол, затрупан с одеало от кръста надолу и желал от тях да му изгладят ризата. От друга изискал полови услуги.

Миналата вечер пък заречен на сервитьорка в ресторанта, че тъй като бил значим човек, ще я откара с хеликоптер в прилежащ град, с цел да се лекува.

По неофициална информация Мумджиев злоупотребявал с алкохол от самото си настаняване в хотела.

Служителите в хотела се обърнали към полицията. Мумджиев бил за малко арестуван, след това е освободен.

Прокуратурата прави инспекция на случая. По-късно през днешния ден и. ф. основният прокурор Борислав Сарафов изпрати до зам. -председателя на Народното събрание Росица Кирова отчет на районната прокуратура във Враца с „ данни за непочтено, срамно и мощно уронващо престижа на правосъдната власт държание на Александър Мумджиев “, оповестиха от държавното обвиняване.

Копие от отчета е изпратен на основния контрольор Теодора Точкова и на Висшия прокурорски съвет.

В публична позиция ИВСС се разграничи от държанието на Мумджиев и разгласи, че ще изиска от Народното събрание неговото освобождение. От инспектората показват, че изнесените в медиите данни сочат за държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт. Заради това ще бъде поискано освобождението на Мумджиев като контрольор.

„ Инспекторатът към Висш съдебен съвет изрично се разграничава от държанието на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на правосъдната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите„, се споделя още в позицията на ИВСС.

Инспекторите се назначават и освобождават от Народното събрание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР