Община Разлог извършва почистване на река Конешица и дере, вливащо

...
Община Разлог извършва почистване на река Конешица и дере, вливащо
Коментари Харесай

Община Разлог извършва почистване на река Конешица в село Баня

Община Разлог прави разчистване на река Конешица и дере, вливащо се в нея, с ефикасна лична техника, позволяваща качественото унищожаване на дървесна и храстовидна растителност.

По време на почистването зам.- кметът на община Разлог Иван Гюров и кметът на село Баня Магда Първанова направиха оглед на дейностите и разискаха проекти за възстановяване положението на речните корита в селото.

В бъдеще Общината планува създаване на издигнат мост при водоема и подпорни стени тук-там, където водите има заплаха да излязат от речните корита. През идващите седмици следва разчистване на река Малка Глазне в село Баня и продължение построяването на подпорни стени на Бела река, в граничните точки на град Разлог.

Общината чака и финансиране за дотъкмяване изцяло разчистване на река Златарица в село Елешница. Припомняме, че в резултат на проливни дъждове през декември 2021 година, няколко къщи, намиращи се на ул. „ Тридесет и втора “, както и цели улици в Баня бяха наводняване.

Община Разлог предприе нужните дейности, за понижаване рисковете от водни бедствия в обитаемоте места, защото промените в климата, с чести значителни превалявания, дават причина за повече такива обстановки.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР