Община Пловдив вече е издала строителното разрешение за дейностите по

...
Община Пловдив вече е издала строителното разрешение за дейностите по
Коментари Харесай

Зелена светлина от Община Пловдив за пробива под гарата

Община Пловдив към този момент е издала строителното позволение за дейностите по пробива под централна жп гара, изясни кметът Здравко Димитров във връзка мнението на Министерство на регионалното развитие до администрацията на " Стефан Стамболов " 1. В него се посочваше, че отрасловото министерството няма да издаде позволение за започване на градежа, тъй като съгласно Закон за устройство на територията одобряването на капиталовия план и издаването на строително позволение за комуникационно-транспортния пробив под жп ареала на Централна гара е в пълномощията на основния проектант на Община Пловдив. Градоначалникът съобщи, че напълно скоро се чака да бъдат обявени елементи във връзка със старта, от къде ще стартира трасето и по какъв начин ще продължи.

Междувременно Здравко Димитров изясни, че следва и проектирането на две нови зали за волейбол и баскетбол. Отреденият терен е до СУ „ Кирил и Методий “ в регион „ Западен “. Димитров напомни, че мястото е отредено за спорт още до момента в който той е бил областен кмет на „ Западен “. „ Дължим тези зали на пловдивските тимове. Те ще са подготвителни, само че ми се желае да са малко по-големи, с цел да може да се одобряват мачове от вътрешното състезание. Не е прелестно волейболният „ Марица “ да са първенци и да ги награждават в други градове “, съобщи Димитров.

„ Правилното е да се направи ново трасе и тогава да се рехабилитира остарялото на Александър Стамболийски, само че отчуждителните процедури не са плодородни, тъй че доста политици ги заобикалят. Не сме се отказали от различния бул., работим в тази посока “, по този начин Димитров разяснява изявлението си, че са нужни 8 млн. лева за отчуждаване на парцели на бул. „ Александър Стамболийски “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР