Община Пловдив спира временно проектите за изграждането на три многоетажни

...
Община Пловдив спира временно проектите за изграждането на три многоетажни
Коментари Харесай

Спряха проектите за общинските многоетажни паркинги в Пловдив

Община Пловдив стопира краткотрайно плановете за построяването на три многоетажни паркинга, заяви кметът Здравко Димитров. Предишното управление предвиждаше сходни уреди да бъдат построени на мястото на някогашната постройка на ТЕЛК, в регион " Тракия " и на мястото на бившето ДКЦ до хотел " Лайпциг ".
Проектът в центъра на Пловдив до Хуманитарната гимназия въпреки всичко може би ще бъде осъществен. Според кметът Здравко Димитров на мястото на някогашната постройка на ТЕЛК има потребност от сходно оборудване, само че то може да бъде осъществено едвам след необятно публично разискване и възможни промени в плана. Не по този начин стоят нищата с плануваното оборудване до училище „ Димитър Матевски “. Според Здравко Димитров сега не е целесъобразна изработката на паркинг в регион " Тракия ". Подобно е мнението на градската администрация и за плана за многоетажен паркинг на улица „ Любен Каравелов “ върху постройката на ДКЦ 6. Там бе извършен архитектурен конкурс, като бе определен и архитект за бъдещето задание. Според Здравко Димитров обаче, наоколо до обекта има голям паркинг на мол " Марково тепе ", който е за над 400 автомобила.
Така все още има възможност Пловдив да се снабди със единствено един многоетажен общински паркинг. Той се построява в регион " Западен ", като градежът е в извънредно напреднала фаза и евентуално ще одобри първите клиенти измежду Нова година. Съоръжението на ъгъла на улиците " Звезда " и " Орфей " ще обезпечи 150 паркоместа, разпределени на три етажа.  
Замразените три уреди трябваше да бъдат построени със заем от Фонда на фондовете на стойност над 13 милиона лв.. Със прекъсването на плановете, обаче, този заем съвсем несъмнено няма да бъде изтеглен. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР