Община Пловдив ще трябва да плати обезщетение на барабанист и

...
Община Пловдив ще трябва да плати обезщетение на барабанист и
Коментари Харесай

Барабанист и приятелката му осъдиха община Пловдив за катастрофа в шахта

Община Пловдив ще би трябвало да заплати обезщетение на барабанист и приятелката му за контузиите от злополука в необезопасена улична шахта. Инцидентът станал на 12 март м. година на кръстовището на улиците „ Ибър “ и „ Иглика “, по които течал ремонт по така наречен Воден план. Двамата пътували с „ Порше Кайен “, карала дамата и в един миг колата хлътнала в шахта.
След удара музикантът изхокал, че го боли пръстът, и след това в болничното заведение било открито строшаване. Първо бил гипсиран, след това била сложена шина и барабанистът месеци наред не можел да свири, а и до момента не успявал да свие добре счупения пръст. Приятелката му била с повърхноста контузия на главата, само че мъчно преживявала напрежението и към момента се страхувала да кара.
Двамата завели дело и поискали като обезщетение надлежно 6000 и 2000 лева В хода на делото от общината се пробвали да възразят, че и те имат виновност за случилото се, тъй като се движели с превишена скорост, само че експертизите отхвърлят тази опция. Така общината е наказана да заплати 5000 лева на музиканта и 1000 лева – на приятелката му. Решението е на Районния съд в Пловдив и предстои на обжалване пред Окръжния.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР