Община Пловдив ще представи публично бъдещата визия за кино Космос“.Проектът

...
Община Пловдив ще представи публично бъдещата визия за кино Космос“.Проектът
Коментари Харесай

Представят публично проекта за бъдещата визия за кино „Космос“

Община Пловдив ще показа обществено бъдещата визия за кино „ Космос “.

Проектът ще бъде презентиран от екипа на компания „ Тектоника-Б “ Пловдив – (арх. Димитър Балджиев, арх. Елена Балджиева, арх. Инес Янкова), която е реализатор по публичната поръчка за обекта.

9 табла и макет ще пресъздават по какъв начин ще наподобява емблематичната за Пловдив постройка, която е архитектурен пример от 60-те години на ХХ в. и е издигната по концепция на арх. Любомир Шинков.

Проектът на „ Тектоника-Б “ се придържа към в началото замисления архитектурен образ на бившето кино и планува отделяне на три зони – зала, двуетажно предверие и партер.

Идеята е площадното пространство пред постройката да се трансформира в привлекателен център за гости от разнообразни възрасти. Обособени са няколко функционални зони - за външен кафе-бар, за краткотрайни изложения и експозиции и пространство за събития и прожекции навън.

Реализацията на плана на архитектурното бюро ще коства към 5 милиона лв.

Представянето на бъдещата визия на кино „ Космос “ ще се организира на 27 октомври от 17.30 часа в Дома на културата „ Борис Христов “. Участие ще вземат и кметът Здравко Димитров, заместникът му по просвета Пламен Панов и кметът на „ Централен “ Георги Стаменов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР