Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция, които да

...
Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция, които да
Коментари Харесай

Общината купува на МВР видеорегистратори

Община Пловдив ще даде видеорегистратори на Пътна полиция, които да бъдат сложени в патрулни коли.

Това стана ясно след провелата се през днешния ден среща сред кмета Здравко Димитров, зам.-кмета по превоз Тодор Чонов, зам.-кмета по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев, шефа на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов, шефа на ОДМВР старши комисар Димитър Балев, началника на Охранителна полиция комисар Костадин Костов, шефа на Пътна полиция основен контрольор Йордан Милушев и началника на Общинска полиция основен контрольор Тодор Боюклийски.

„ Идеята е в действително време да бъдат заснемани нарушителите по пътищата и ние да разполагаме със записите за нарушаванията им “, съобщи Милушев, а предлагането му беше признато от градоначалника Димитров и зам.-кмета Чонов.

Ресорният кмет по превоз добави, че средства за видеорегистраторите ще се търсят от бюджета на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ и в най-скоро време ще бъдат закупени.

Участниците в срещата разясниха и подхванатите ограничения за сигурност по пътищата при започване на образователната година.

Сред тях по предложение на кмета на 15 септември ще има полицейски патрули към двете езикови гимназии на бул. „ България “, които да контролират трафика, с цел да няма скупчвания на коли.

Пет линии на градския превоз ще се движат през по-кратки шпации, с цел да се улесни напредването на 2400-те възпитаници от двете гимназии.

Патрули ще има в пиковите часове, сред 7 и 9 ч. сутринта и 16 и 18 ч. вечерта, и на други натоварени кръстовища като това на бул. „ Копривщица “ и „ Пещерско шосе “. Органите на реда ще спомагат на локалната администрация и по регулирането на трафика в секторите в ремонт – бул. „ Хаджи Димитър “, бул. „ Дунав “ и други

Зам.-кметът по превоз напомни, че след извършена социална поръчка следва закупуването на отвесна сигнализация, с която да се ограничи паркирането и престоят на коли в най-дясна лента по трилентовите булеварди.

В тази връзка изиска подпомагане от чиновниците на полицията, които да глобяват извършители, паркирали по тези ленти.

Паралелно в навечерието на първия образователен от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ са освежили над 300 пешеходни пътеки, обновили са LED осветлението към учебните заведения и детските градини.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР