Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за строителството на плувен

...
Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за строителството на плувен
Коментари Харесай

Търсят фирма, която да построи ПК „Младост” в Пловдив за 21 млн. лева

Община Пловдив пусна нова социална поръчка за строителството на плувен комплекс „ Младост”. До 22 юли фирмите ще подават своите предложения, като прогнозната стойност е 21 млн. лв. с Данък добавена стойност. Това е с 40% по-висока стойност от предходния контракт, който бе подписан през 2018 година. Тогава градските управляващи подписаха контракт с „ ГБС – Пловдив” за 12,8 млн. лв. с Данък добавена стойност. Заради забавянето и повишаването на материалите от компанията изпратиха писмо, с което обявиха, че за осъществяване на дейностите са потребности 21 млн. лв.. Тъй като договорът няма по какъв начин да бъде индексиран, той бе преустановен.

Новата поръчка стъпва точно на КСС-то на „ ГБС – Пловдив” и планът на арх. Тодор Абаджиев.

В поръчката е заложено построяването на актуален плувен комплекс, отговарящ на условията на Международната федерация по плуване. Новопроектираният плувен басейн се състои от един непълен под земята етаж в зоната на пространството сред съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предопределен за инсталационен подобен, където ще се разположат ОВК съоръжения.

50-метровият олимпийски басейн ще има трибуни с потенциал от 1002 души. Друга наложителна екстра е гъвкавото систематизиране на дължината – посредством специфичен мост, който се движи електронно в самото корито и може да загражда басейна до 25 метра – за детски надпревари. Електрониката е Омега. Също по този начин оборудването ще бъде снабдено с обезмъгляваща апаратура, с каквато не разполага нито един басейн в България.

Басейнът ще се финансира през 50-милионния заем, който ще тегли Община Пловдив. Все още решението не е гласувано в Общинския съвет, като се чака на идващите сесии това да стане факт. От Общинския бюджет ще бъдат заделени 1 млн. лв. за обзавеждането.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР