Община Пловдив не предвижда поскъпването на синя зона“, така както

...
Община Пловдив не предвижда поскъпването на синя зона“, така както
Коментари Харесай

Синя зона засега няма да се увеличава, но Общината ни е приготвила други резачки

Община Пловдив не планува повишаването на " синя зона “, по този начин както бе оповестено преди време. Засега тя остава 2 лв. на час престой. Това демонстрира план на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

В своите писма и отчети шефовете на общо 10 общински предприятия – Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс Пловдив “, Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “, Оперативна програма " Градини и паркове “, Оперативна програма " Дезинфекционна станция “, Оперативна програма " Паркиране и репатриране “, Оперативна програма " Траурни действия “, Оперативна програма " Общински пазари “, Оперативна програма " Многофункционална спортна зала “, Оперативна програма " Младежки център “, Оперативна програма " Жилфонд “ показват мнение, че към сегашния миг цените на услугите, предоставяни от по-голямата част на предприятията, следва да бъдат изменени в посока нарастване.

Във образуването на цената на услугата се калкулират нормалните разноски /ел.енергия, горива, материали/, работната заплата, а тези детайли към сегашния миг бележат доста повишаване. С цел усъвършенстване и възстановяване на предлаганите услуги от общинските предприятия се постанова актуализация на цените.

След разбори на разноски и изгоди обаче, се открива, че на този стадий не са нужни промени в цените на множеството от желаните нараствания. Така " синя зона “ в града под тепетата към този момент остава на остарялата си цена – 2 лева за час престой. Затова пък се оферират корекции в цените на други услуги, предлагани от Оперативна програма " Паркиране и репатриране ". 

Например, се планува нарастване на монтажа и демонтажа на скоба в " синя зона “ от 30 лева на 40 лева, тъй че нарушителите да си помислят дали да го правят друг път. Репатрирането  на коли с " паяк " се усилва с цели 20 лв. и от 60 лв. се качва на 80 лв.. 

Разширяват се и зоните за търговия и таксите за намерено сервиране  в Централната градска част, без да се подвига тротоарното право. Новите зони в Пловдив, в които ще се заплащат най-високи такси са към Новотела, по този начин както бе обявено преди месец.

С 20 лв. повече се планува за заплащат и притежателите на кучета. Таксата от 30 лв. скача на 50 лв.. Предвижда се средствата от  увеличението да отиват за издръжката на Зоо ветеринарния комплекс и за битката с преодоляването на популацията на безстопанствени кучета.

Увеличение се плануват и на някои билети за музеи в Пловдив.

Като разгласява този план, за период от 30 дни, според Закона за нормативните актове, Община Пловдив организира тип публично допитване като дава опция на заинтригуваните лица да създадат своите оферти и мнения по плана на Наредбата.

Проектът на подзаконовия нормативен акт - Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив е оповестен на формалната страница на община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР