Община Пловдив не може да предостави стадион Христо Ботев“ на

...
Община Пловдив не може да предостави стадион Христо Ботев“ на
Коментари Харесай

Община Пловдив: Няма да има мач на националите тук

Община Пловдив не може да даде стадион „ Христо Ботев “ на за интервала 14-16.11.2023 година Това оповестиха публично от пресцентъра на общината по отношение на провеждането на европейската подготовка сред националните тимове на България и Унгария. Мчът е планувана за 16 ноември (четвъртък) от 19:00 часа.

„ В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава през днешния ден решението си от петък, а точно – няма опция да даде на БФС за прилагане стадион „ Христо Ботев “ в интервала 14-16.11.2023 година

В свое мнение от през днешния ден Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „ Колежа “, оповестява, че периодите за преустановяване на строителните действия, демобилизация и привеждане на строителната площадка във тип, в който тя няма да заплашва живота и здравето на жителите, е прекомерно къс и няма по какъв начин това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД „ Колежа “ прави СМР на браншове „ Б “ и „ Г “ и прилежащите им паркинги, които са планувани авансово и са част от развой, който не може да бъде пресечен за толкоз къс период. Предвидените СМР се правят с тежка техника, прецизират от фирмата-изпълнител “, се споделя в позицията на Община Пловдив.

„ Всички действия са планувани авансово и съобразени само с програмата на ФК Ботев Пловдив и тяхното осъществяване няма по какъв начин софтуерно и в посочения период да бъдат прекратени и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони “, се споделя в мнението на ДЗЗД „ Колежа “.

„ Предвид всичко изложено и воден само от грижата за живота и здравето на жителите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „ Христо Ботев “ не може да бъде употребен от БФС в интервала 14-16 ноември 2023 година “, обявиха публично от Община Пловдив.

На 6 ноември БФС заяви, че Европейската футболна централа УЕФА е изпратила публично писмо, с което предлага квалификацията за Евро 2024 сред България и Унгария, планувана за 16 ноември, да бъде изместена от София на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив. Причината за това е високата оценката на риска след разбор от страна на отдела по сигурност и сигурност на УЕФА.

В следствие, обаче, от строителната компания „ ДЗЗД Колежа “, която се занимава с течащите сега ремонтни действия на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив, оповестиха, че не могат да подсигуряват безвредното осъществяване на мача.

От БФС са безапелационни, че евроквалификацията може да се играе единствено на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив. Ако това не стане, най-вероятно мач няма да има. Това пък ще докара до съществени последици за целия български футбол.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР