Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България канят

...
Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България канят
Коментари Харесай

Канят пловдивчани на вълнуващо виртуално пътешествие в Кралство Мароко

Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България канят пловдивчани и гостите на града от 18:00 часа в Дом на културата „ Борис Христов “ на вълнуващо, виртуално пътешестване из северноафриканската страна. Събитието ще бъде намерено от Нейно Превъзходителство госпожа Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко.

Посетителите ще могат да се допрян до традициите и културата на Кралство Мароко като опитат от специалитетите на мароканската кухня и мароканския чай – непокътната и до през днешния ден вековна традиция, както и да се срещнат с типичните марокански женски костюми – Кафтани. Тези ръчно ушити приказни одежди, които мароканските дами носят единствено на специфични мотиви, ще бъдат показани от девойките на Фолклорен танцов отбор " Дилянка ".

Гостите ще се насладят на изложбата на известния пловдивски фотограф Минко Михайлов „ Мароко - ентусиазъм в цветове “. Кадрите в експозицията са снимани в интервал от 10 години и включват пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети. Представените снимки са с колоритни хора и впечатляващи места от Кралство Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотичната страна. В експозицията има включени непоказвани фрагменти пред пловдивската аудитория от последното му странствуване през 2023.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР