Община Пловдив и изпратила проекти за над 50 млн. лева

...
Община Пловдив и изпратила проекти за над 50 млн. лева
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив иска средства за довършването на започнати проекти

Община Пловдив и изпратила планове за над 50 млн. лв. към Министерството на финансите, които да ги включват в Бюджет 2024. Вчера от ведомството на Асен Василев оповестиха, че 255 общините са пратили 777 плана. Предстои от министерството да създадат класиране на плановете и да дефинират кои да финансират.

Зам.-кметът по финанси Женя Петкова съобщи, че Община Пловдив са поискали средства за планове, които към този момент са почнали, само че имат потребност от в допълнение финансиране, написа.

Сред тях са двата стадиона на Ботев и Локомотив, които започнаха с държавни средства, а довършването им легна на локалния бюджет. Други два плана, които започнаха с пари от републиканския бюджет са ремонта на Голямоконарско шосе и Хуманитарната гимназия. За първия обект трябват още 9 млн. лв., откакто първият транш бе изплатен от републиканския бюджет.

За друга съществена артерия – Рогошко шосе от градските управляващи също ще се пробват да вземат държавно финансиране. В бюджета за 2023 година има 3,5 млн. лв., които са от локални доходи.

Два обекта от културно-историческото завещание на Пловдив също са измежду евентуалните обекти в националния бюджет за 2024 година. Това са кино „ Космос ” и Форум „ Изток- Юг ”.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР