Община Пловдив финализира процедурата за 8-те линии на градския транспорт

...
Община Пловдив финализира процедурата за 8-те линии на градския транспорт
Коментари Харесай

Спират малките автобуси в градския транспорт на Пловдив

Община Пловдив завърши процедурата за 8-те линии на градския превоз и в идните дни ще подпише окончателния контракт със спечелилия публичната поръчка - ДЗЗД " Градски превоз Пловдив - 2020 " за период от 8 години. С това всички рейсове в градския превоз на Пловдив ще бъдат с най-голям екологичен клас - EURO 6, разгласи отрасловият заместник-кмет Тодор Чонов, представен от пресцентъра на общината.

Междувременно регионалният шеф Дани Каназирева е разрешила удължение на мярката на Община Пловдив за осъществяване на транспортната услуга за 8-те линии с краткотрайни контракти за още 6 месеца, защото срокът на предходните съглашения от месец април изтича, а към момента процедурата по публичната поръчка не е изцяло завършила.

С подписването на контракта за третия пакет от 8 линии (4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93) Община Пловдив ще има дълготрайни контракти с определения консорциум от превозвачи, където са заложени оптимални условия за транспортните средства. Автобусите ще бъдат със места не по-малко от 70 на брой, т.е. дребните рейсове, така наречен " щъркели " ще излязат от публичния превоз на Пловдив.

" Това е следващата крачка към стабилизиране на общинските транспорти и даване на по-добра услуга за жителите и гостите на града ", съобщи Тодор Чонов.

Община Пловдив продължава да преглежда последните новости и положителни практики в други градове, в това число и европейски във връзка с действителното внедряване електронно-билетната система.

" Ще продължим да използваме всичко въведено досега, като надградим системата с съвременни способи за заплащане, безкондукторно таксуване и даване на услуга, която да бъде комфортна за жителите ", заключи Тодор Чонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР