Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да

...
Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да
Коментари Харесай

Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да преминат в онлайн обучение

Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да преминат в онлайн образование за седмица, оповестиха от общината. Оттам допълват, че се чака решение на Министерството на образованието и науката, съобщи Българска телеграфна агенция.

Причина за предлагането е систематизираната информация от учебните заведения и детските градини на територията на общината за отсъстващите деца, възпитаници и учители, оповестяват от общината. Към момента 32 паралелки се образоват в електронна среда от разстояние, което е с 10 повече от миналата седмица или към 14 на 100 от общия брой. Отсъстващите от учебно заведение възпитаници са близо 1300 или 25 на 100 от всички възпитаници в общината, оповестяват от общинския пресцентър. Оттам допълват, че под карантина са 520 възпитаници, а близо 800 не са в класните стаи по други аргументи. Нараства и броят на отсъстващите учители - 82-ма към сегашния миг или към 16 %, показват от община Петрич.

Сред аргументите, посочени от общинската администрация, е и нарастването в заболеваемостта в общината. По данни на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ за миналите две седмици са регистрирани към 760 случая на COVID-19, което прави заболеваемостта на 14-дневна база 1500 души на 100 хиляди души население.

В детските градини в общината отсъстват повече от 54 на 100 от децата, а в едно от селата - Самуилово, отсъстват повече от 85 на 100 от децата. Под карантина са шест групи в детските градини.

Предложението за прекосяване в образование в електронна среда за учениците от пети до дванадесети клас е изпратено до РЗИ - Благоевград и Регионалното ръководство на образованието и се чака решение от способените органи, оповестяват от община Петрич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР