Община перник ще получи утре 30 млн. лв. за да

...
Община перник ще получи утре 30 млн. лв. за да
Коментари Харесай

Борисов: Перник ще получи още 30 млн. лв, за да се справи с кризата с водата

Община перник ще получи на следващия ден 30 млн. лева с цел да се оправи с водната рецесия. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на изключително съвещание на Министерски съвет, съобщи Българска национална телевизия.

„ Приехме постановлението в този момент - 30 млн. на следващия ден ще се разпоредят по сметките на Общината. Преди дни - 3 млн. отпуснахме по тематиката. И още 1 млн. - стават 35 млн. дотук. Планът ми е даден от кмета - нов тръбопровод и довеждане на вода, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на канализацията на града. “, посочи Борисов.

„ На 31.12 до 16 ч. ще работят машините и на 1-ви ще продължат. Ако всичко се извършва по проект, при финансирането няма причина да не върви и министърът ще е там. “, добави министър председателят.

Той също по този начин съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще стартира инспекции във всички ВиК сдружения в страната.

„ С днешните 35 млн. и новия план следващата година за 120 млн. ще доведем нови водопроводи и ще ремонтираме цялата ВиК мрежа. 70 години не е правено. В идващите 60 няма да се прави. В идващите месеци това ще е в интерес на перничани. Благодаря! “, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

Премиерът изрази вяра, че режимът на водата в Перник ще бъде анулиран към края на месец януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР